29 Kasım 2009 Pazar

Avast 2009 Pro. v4.8 ( FULL )




avast! 4 Professional Edition - Microsoft Windows için antivirüs

Ödüller kazanmış ve en son teknolojiyle mükemmel bir sinerji yaratmış olan avast! Professional Edition, sisteminizi ve değerli verilerinizi bilgisayar virüslerinden (casus yazılım ve root kit) korumak için yaratılmıştır. Bu ürünü Windows tabanlı bilgisayarlar için sınıfında en iyi ürün olarak da tanımlamak mümkündür. Bu programın son versiyonu 4.8.

Önceden Tanımlanmış Anti-Spyware
Spyware/casus yazılım; bilgisayara yüklenmiş, kullanıcının haberi olmaksızın önemli bilgileri ele geçirme amacında olan casus yazılımdır. Bu bilgiler banka bilgileri, kimlik bilgileri. şifreler v.s gibi önemli bilgilerdir. Genellikle organize suç örgütleri tarafından geliştirilen bir casus yazılımıdır.
West Coast Lab’s Checkmark işlemi tarafından sertifikalı avast! korumanızı tam anlamıyla gerçekleştirebilmek için ful yerleşik anti-spyware uyumuna sahiptir.

Önceden Tanımlanmış Anti-rootkit
Rootkitler bilgisayarınıza kullanıcının haberi olmaksızın kurulan, kendilerini ve aktivitelerini gizleyen programlardır. Rootkitler hem ev bilgisayrlarında hem de şirket ağlarında bulunması ve kaldırılması oldukça güç olan belirli güvenlik riski olarak da tanımlanabilir. Rootkitler genellikle bir virüs tarafından ya da diğer kötücül yazılım tarafından yüklenir. Bu nedenle kullanıcılara önemle devamlı güncellenen antivirüs/spyware yazılım versiyonlarından birini kullanmalarını öneriyoruz ki avast! hali hazırda bu versiyonlardan birisidir.
Sınıfının lideri GMER teknolojisi üzerine kurulu avast! sisteminizi rootkit tehlikelerinden korur; herhangi bir CD önyükleme diskine/ boots disks gerek yoktur.Rootkit bulunduğu taktirde, program öncelikle rootkiti etkisiz hale getirir. Güvenli bir şekilde bilgisayara zarar vermeden rootkiti kaldırabildiği taktirde rootkit artık bilgisayarınızda yoktur. avast! antivirüs bilgisayarınızı rootkitlerden sonsuz korumak için devamlı güncellenen virüs veri veri tabanına sahiptir.

Kendi Kendini Koruyabilme Özelliği
Bazı virüsler bilgisayarınızda bulunan antivirüs programını kapatıp etkisiz hale getirebilir. Korumanızı son tehlikelere karşı dahi - çünkü bunlar antivirüs yazılımınızı etkisiz hale getirebilir- devam ettirebilmeniz için avast! sınıfında en güçlü kendi kendini koruyabilme özelliğine sahiptir. Böylece ne ile karşılaşırsanız karşılaşın avast!’ın değerli program ve verilerinizi koruduğundan emin olabilirsiniz. Multi ödüller kazanan avast! antivirüs teknolojisi üzerine kurulan bu ürün değerli data ve programlarınızın sınırsız korunduğundan emin olmak için extra bir güvenlik katmanı sağlar.

Antivirus kernel/çekirdek
avast! antivirüs kernel/çekirdek özniteliklerinin en son versiyonu yüksek performansla birlikte olağanüstü saptama yeteneğine sahiptir. Rahatlıkla ürünlerimizden tehlikede olan virüsleri (virüsler kullanıcılar arasında yayılmaktadır) %100 saptamasını ve Truva atlarını mükemmel şekilde tespit etmesini bekleyebilirsiniz.
Kernel/çekirdek ICSA Labs sertifikalıdır. Genellikle Virus Bulletin dergisinin testlerinde yer alır, VB100 ödülüne sahiptir.
Avast! ayrıca harika unpack/açma desteği verir. Takip eden arşivlerin içinde mükemmel tarama gerşekleştirme özniteliğine sahiptir: ARJ, ZIP, MIME (+ tüm ilişkili formatlarda), MAPI (Outlook pst dosyaları), DBX (Outlook Express arşivleri), RAR, TAR, GZIP, CAB, BZIP2, ZOO, ACE, ARC, LHA/LHX, TNEF (winmail.dat), CPIO, CHM, RPM, ISO, 7ZIP ve SIS. Ayrıca bir çok yürütülür pakatleyiciyide destekler (ör; PKLite, Diet, UPX, ASPack, PeShield, FSG, MEW v.s.).
Tüm bunlarla beraber NTFS volumlerinde Alternate veri akımlarındaki saklı virüsleri de tarar.

Basit Kullanıcı Arayüzü
Basit Kullanıcı Arayüzü isteğe bağlı tarama yapmak için kullanılmaktadır. Bu arayüzü kullanarak birçok opsiyonu değiştirebilirsiniz. Temel koruma ayarlarını burada modife edebilirsiniz.
Basit Kullanıcı Arayüzü avast! 4 Home Edition için ana uygulamadır. Ek avast! modüllerini buradan başlatabilirsiniz, Örneğin; Virus Karantinası, Güncelleme ya da Günlük.
Basit Kullanıcı Ara yüzünün gürünümü oldukça esnektir. Size en uygun olan skin/arayüz ile değiştirebilirsiniz. Ana pakette üç arayüz vardır. Daha fazlası için lütfen web sayfamızı ziyaret ediniz.

Gelişmiş Kullanıcı Arayüzü (yalnızca Professional Edition için)
Basit Kullanıcı Arayüzüne ek olarak, Professional Edition Gelişmiş kullanıcı arayüzüne sahiptir. Bu size daha kapsamlı tarama yapabilmeniz ve kontrol edebilmeniz için bütün özelliklere ve olasılıklara ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.
Basit Kullanıcı Arayüzünden farklı olarak, tarama "görevler" tarafından gerçekleştirilir. Önce parametrelerle beraber görev alanını belirleyin ve çalıştırın. (sık sık yapabilirsiniz). Her bir görev daha sonra üzerinde çalışabileceğiniz yeni bir sonuç listesi oluşturacaktır.
Görevlerle çok yakın ilşkili bir diğer anahtar özellik ise Çizelgeleyici özelliğidir. Bu özellik size yürütülen görevleri bir kez ya da periyodik olarak çizelgeleyebilmenize olanak sağlar.
Ek olarak, tüm tarama opsiyonlarını ayarlamanız mümkündür. Basit kullanıcı arayüzünde bu özellik bulunmamaktadır.

Yerleşik Koruma
Yerleşik koruma ( bilgisayarda gerçek zamanlı koruma sağlar), bugün, antivirüs programlarında aranılan en önemli özelliklerden biridir. avast! virüs bilgisayara herhangi bir zarar vermeden önce virüsü saptama özelliğine sahip çok güçlü olan yerleşik modülünü ön plana çıkarmaktadır.
avast! Professional Edition bilgisayar dosya sisteminde yerleşik korumaya ve email/haber için yerleşik modüle sahiptir.
Dosya sistemi koruması, hiçbir virüsün açılmayacağını garanti eder.Bu size bir çok ayarlama seçeneği sunar. Bu seçeneklerden biri dosyaların kopyalanma esnasında taranmasını mümkün kılabilmenizdir. Ya da sistemde yalnızca belirli uzantıya sahip olan dosyaların taranması şeklinde ayarlama yapabilirsiniz (.com yada .exe gibi uzantılar) .
E-mail/Haber koruması birbirinden bağımsız iki ayrı modülden oluşur; ilk olarak , SMTP/POP3/IMAP4/NNTP protokol level üzerinde çalışan kendine özgü tarayıcıdır ki bu tarayıcı bu protokollerden herhangi birini kullanan email istemcisini korur. İkinci olarak, yalnızca MS Outlook için özel olarak tamamen transparan tarama ile beraber Plug-in modülüdür ve özel bir ayarlama gerektirmez.
Bir diğer özniteliği ise email tarayıcılarının buluşsal analizidir. Bu nitelik normalde taranamayan, yeni, bilinmeyen virüs ve solucanlara karşı bilgisayarınızı korur. Bu buluşsal modül her bir emailde araştırma yaparak ve virüs işareti veren şüpheli varlıkları izleyerek çalışır. Öncelikle istemci programa hangi işaretlerin olduğunu ve ne kadar olduğunu belirterek bir kural oluşturur. Bundan sonra program bu kurala göre emailleri tarar ve bulduğu işaretlerin sayısı bu kuralla aynı yada daha fazla ise kullanıcıyı uyarır.

Komut Dosyalarını bloke eder/ Script Blocker ( yalnızca Professional Edition’da )
Professional Edition’daki yerleşik korumada -Home Edition’da bulunmayan- ek bir modüldür bu. Modül işletim sistemindeki bütün yürütülen komut dosyalarını gözler,(WSH scripts - Windows Scripting Host), ve bütün bu yürütülen komut dosyalarını, web tarayıcınızda web sayfasının bir parçası gibi tarar.(Internet Explorer, Netscape Navigator ve Mozilla).

P2P ve IM Kalkanı
AVast ayrıca IM ve (Instant Messaging, "chat"/ anında mesajlaşma)ve P2P (peer-to-peer/ uç birimden uç birime) programları için koruma modülüne sahiptir. Desteklenen IM ve P2P programları listesi geniş kapsamlıdır. Şu anda 30’dan fazla program için destek vemektedir.

Günümüzde anında mesajlaşma/chat programları tam olarak virüs açısından teklike yaratmasa da, dosya paylaşma da kullanılabildiği için, dosyalar taranmadığı takdirde, virüslere davetiye çıkarabilmektedir.
P2P koruma modülü için daha fazla açıklama yapmaya gerek duymuyoruz çünkü bugünün P2P ağları ( Kazaa gibi) potansiyel olarak binlerce virüslü dosya içerebilmektedir ve efektif bir koruma zorunludur.

Web Kalkanı
Web Kalkanı avast!’ın eşsiz özelliklerinden biridir. Monitorde çalışır ve tüm Web sitelerden gelen HTTP trafiğini filitre eder. Tüm dünya çapında virüslerin sayısı (ve diğer kötücül yazılımların, casus yazılım/spyware ve dialer dahil) ve yayılma hızlarının artması ile beraber koruyucu önlem gereksinimi de artmıştır. Web Kalkanı şeffaf HTTP vekili gibi ve tüm web tarayıcısı ile ( Microsoft İnternet Explorer, Firefox, Mozilla ve Opera) uyumlu bir biçimde hareket eder.

Diğer çözümlerden farklı olarak, Web Kalkanının, tarama hızının üzerindeki etkisi yok denecek kadar azdır. Çünkü "Intelligent Stream Scan" adındaki eşsiz öznitelik Web Kalkanı modülünün çalışan objeleri önbelleğe almaya gerek duymaksızın tarama yapmasına izin verir. Akım taraması/stream scanning yalnızca işletim hafızasında ve içeriği diske boşaltmaya gerek kalmaksızın gerçekleştirilir.

Otomatik Güncellemeler
Otomatik güncelleme antivirüs ürünlerinde bir diğer önemli noktadır.Virüs veri tabanı ve programın kendisi otomatik olarak güncellenebilir.Güncellemeler yeni bilgileri eklemek yada kayıp bilgileri yenilemek amacını taşır : böylece veri transferinin ağırlığı en aza indirgenmiş olur. Tipik virüs veri tabanı güncellemesi 10-50 KB bazında yer kaplar. Program güncellemesi ise tipik olarak 200-400 KB’a kadar yer kaplayabilmektedir.
İnternet bağlantınız sürekli ise (örneğin geniş bağlantı gibi), güncellemeler tamamen otomatik olarak performans gösterecektir.Internete sürekli bağlanmıyorsanız, avast! bağlandığınız zamanları takip edecek ve bağlantıda olduğunuz durumlarda mutlaka güncellemeleri gerçekleştirecektir.

PUSH güncellemeleri/ Zorla güncellemeler(Yalnızca Professional Edition’da)
Bu ürüne ait bir diğer önemli özellik PUSH güncellemeleridir. Bu büyük bir değişimdir. Bir çok program zaman zaman yeni versiyon için güncellenmeye ihtiyaç duyar. Sunucumuz tarafından başlatılan PUSH güncellemeleri, gerektiğinde güncellemeleri otomatik ve hızlı bir biçimde gerçekleştirir. Sistem SMTP protokolü üzerine kuruludur. Güncelleme avast! yerleşik email sağlayıcısı tarafından kontrol edilmektedir.(MS Outlook and Internet Mail).
Sistemin tamamı asimetrik The whole system is protected by asymmetric ciphers and is resistant to unauthorized misuse.

Virus Karantinası
Virüs karantinasını disk sürücünüzdeki bir klasör gibi düşünülebilirsiniz. Virüs karantinasındaki dosyalarla bazı güvenlik kısıtlamalarına rağmen çalışabilirsiniz.
Virüs karantinasının en önemli özelliği işletim sisteminin geri kalan kısmından tamamıyla izole oluşudur. Hiç bir dış etken, virüs gibi, dosyanın içine giremez ve yürütülemez. Virüsleri burada toplamanın hiç bir tehlikesi yoktur.

Sistem uyumu
avast! antivirus tüm özellikleriyle beraber sisteminize mükemel bir şekilde entegre olur. Tarama herhangi bir dosyaya ya da klasöre farenizin yalnızca sağ butonuna tıklayarak ve menüden ilgili seçeneği seçerek Windows Explorer’dan direk olarak başlatılabilir.
Özel ekran koruyucusu virüs taraması gerçekleştirilirken çalışabilmektedir. Yani avast! antivirus favori ekran koruyucunuzla birlikte çalışabilmektedir. Bu nedenle kişisel ayarlarınızı programı kullanabilmek için değiştirmenize gerek yoktur.
Bu sürüme ait bir diğer özellik boot-time tarama yani önceden tarama yapmasıdır. (Windows NT/2000/XP/Vista 32bit için). Bu çok önemli özellik kullanıcıya virüs aktif hale gelmeden önce taranıp bulunmasını sağlar.

Command-line scanner (Yalnızca Professional Edition’da)
Deneyimli kullanıcılar için Professional Edition sürümünün bir diğer özeliği command-line scanner’dır. Tarama bir çok bağımsız değişkenler ve anahtarlar tarafından kontrol edilebilir. STDIN/STDOUT modu ayrıca mevcuttur.
Modül BATCH programlarında kullanılmak amacını taşır. Çıktısı(output) aynen Geliştirilmiş Kullanıcı Aryüzünün görevlerindeki çıktı gibidir (rapor dosyalarıyla beraber).

Uyumlu avast! Virüs Tmizleyicisi
4,1 versiyonundan beri avast! Virüs temizleyicisine sahiptir. Bu araç, en yaygın virüsleri, virüslü bilgisayarınızdan kaldırmanıza olanak sağlar. Avast! bilgisayarınızı taramakla kalmaz en bilinen virüslerden, malware/kötücül yazılımlardan temizler.
Bir çok virüs/solucan geliştirilmeye davam eden Virüs Temizleyicisi tarafından desteklenmektedir. En güncel bilgiler için lütfen Cleaner’s own page sayfasını ziyaret ediniz. (Virüs Temizleyicisi’ni acil durumlar için -avast!’ın yüklü olmasına gerek kalmaksızın- ayrıca tek başına bir ürün olarak sunuyoruz).

64-bit Windows için destek
avast! Home/Professional şimdi tüm 64-bit Windows platformlarını desteklemektedir. ALWIL Software bu platformun ileride daha da gelişeceğini ve populer olacağını beklemektedir. Windows XP 64-Bit Edition 32 GB RAM ve 16 TB sanal hafızayı destekleyecek ve böylece uygulamaların geniş veri setlerinde (elektronik çizelgeler gibi) daha hızlı yürütülebilmesi mümkün hale gelecektir. Uygulamalarla sanal hafızaya 64 Bit’ın uzantılarının hızlı erişim sağlamasıyla beraber daha fazla veri yüklenebilir. Bu da, sanal hafızaya yükleme yaparken, araştırırken, okurken, zamanı indirgeyerek veri işlerken uygulamaları daha hızlı ve etkili hale getirir.
Klasik (32-bit) antivirüs uygulamaları 64-bit Windows platformlarında tam olarak çalışamamaktadır. Çünkü genellikle 32-bit -çekirdek mod sürücülerini kullanmaktadırlar. Yeni avast! tıpkı 32-bit windows ortamlarında olduğu gibi 64-bit sürücülerini kullanarak aynı seviyede koruma sağlar.Kurulum paketi 32-bit ve 64-bit versiyonları ile aynıdır - Kurulum programı otomatik olarak işletim sistemini tarar ve gerekli olan tüm dosyaları yükler. Daha fazla bilgi için avast! Antivirus and Windows x64 Edition sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bir çok dilde destek
Özellikle son iki yılda avast Birçok dile çevirilmiştir. Şu anda desteklenen diller arasında İngilizce, Arapça, Bulgarca, Çince( Basit ve geleneksel), Çekce, Hollandaca, Almanca, Yunanca, Macarca, İtalyanca, Japonca, Korean, Malay, Norveç, Polonyaca, Romanca, Rusça, Fransızca, Sırpça, Slovak, İspanyol, Swedish ve Türkçe yer almaktadır.

Ağ kalkanı
Yeni yerleşik koruma modülü olan Ağ Kalkanı avast! 4.5’e eklenmiştir. Bu modül Internet solucanlarına/saldırılarına karşı koruma görevini üstlenir. Bütün network/ağ trafiğini analiz eder ve kötücül içerikleri tarar. Bu, yalın güvenlik duvarı/firewall gibi görülebilir. (ya da , kesin olarak, IDS olarak gürülebilir(Intrusion Detection System)).
Ağ kalkanı yalnızca NT tabanlı sistemlerde çalışır. (Windows NT/2000/XP/Vista).

Serial içindedir... Link ;
Avast'ı İndir (Download)

Selametle (f)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Almak Bir Site Sahibine Verilecek En Güzel Hediyedir Teşekkür Ederim..