26 Kasım 2009 Perşembe

Domuz Gribi

Türkiye'de pandemik A/ H1N1 virüsünün neden olduğu ve halk arasında domuz giribi olarak bilinen hastalıktan ölenlerin sayısı 161 oldu. 70 hasta yoğun bakımda tutulurken, bunların 32'si solunum cihazına bağlı takip ediliyor.

Sağlık Bakanlığı açıklaması:

Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı maalesef 161 olmuştur.

Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 243’dür. 70 hastanın takip ve tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir. Bunlardan 32’si ise solunum destek cihazına bağlı olarak takip edilmektedir.

Hayatını kaybedenlerden 92 kişide pandemik grip açısından risk taşıyan altta yatan kronik hastalık tespit edilmiştir.

Ölümlerin görüldüğü illerimiz ve sayıları şu şekildedir:

Hastalıktan korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır. Halen sağlık kuruluşlarımızda kronik hastalığı bulunan ve 6 ay- 24 yaş arasındaki vatandaşlarımızın aşılanmalarına devam edilmektedir. Aşının koruyucu etkisi 10�14 gün sonra ortaya çıktığından vatandaşlarımızın kişisel korunma önlemlerine hassasiyet göstermeleri önem arz etmektedir.

Kişisel hijyen kurallarına riayet etmek ve elleri sık sık su ve sabunla yıkamak, hastalığın bulaşma ihtimalini azaltan uygulamalardır. Hasta olan kişilerin işe ve okula gitmemeleri, evlerinde istirahat etmeleri ve yakın temas içinde olmamaları gereklidir.

Hastalığın bulaşma riskini azaltmak bakımından, bayramlaşmalar sırasında mümkün olduğu kadar öpüşmeme ve tokalaşmamaya özen gösterilmelidir.



Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Almak Bir Site Sahibine Verilecek En Güzel Hediyedir Teşekkür Ederim..