25 Şubat 2010 Perşembe

Bloggere Buzz'da Paylaş Eklentisi

Merhaba Arkadaşlar.

Biliyorsunuz Googlenin Servisi Olan Buzz Gayet Yaygınlaşmaya Başladı.Artık Bloglarımıza Ekleme Vakti Bence Geldi.Şimdi Google Buzz Butonunu Ekleme Zamanı :).

Öncelikle Blogger Hesabımıza Giriyoruz(Draft'ı Öneririm).

Ardından Yerleşim > Şablon HTMLsini Düzenle > Widget Şablonlarını Genişlet Diyoruz.Ardından Şablonumuzda Ctrl+F yardımıyla.



Kodunu Bulalım.
Ardından Hemen Altına.

16 Şubat 2010 Salı

Blogcu Sürükle Paylaş Eklentisi İlk !!



Merhaba Arkadaşlar Bloggerda Görüyoruz resmin üzerine gelindeğinde paylaşmak için sürükleyin diyor tıkladığımız zaman sosyal ağlar görünüyor üzerine bırakarak payşım yapabiliyoruz.Fakat blogcuda Böyle Bir eklenti Yok maalesefki.Blogcunun bu eklentiler konususnda baya yol kat etmesi lazım.

Şimdi Asıl Konumuza Geçelim Nasıl Yapacağız Biz bu eklentiyi Öncelikle Örnek Olarak Benim Sitedeki Bir Resmin Üzerine gelin ve nasıl tıklayarak çalıştığına bakın.Ne Olduğunu Öğrenin.

Şimdi Peki bunu Nasıl Yapacağız. Onu anlatıyorum.


14 Şubat 2010 Pazar

Ücretsiz Olarak Blogger Temalarını Türkçeleştiriyorum

Merhaba Arkadaşlar Ben Artık Blogger Temalarını İsteğe göre Türkçeleştireceğim Bunun İçin Herhangi Bir ücret almayacağım tek isteğim aşağıya linkimi vereceğim onuda eğer tıklanırsa yeni sekmede açılacak yani size hiç bir zararı yok.

Benim İrtibata geçmek İçin İletişim adresimizi kullanınız lazım.

Görüşmek Dileğiyle 

Selametle

The Latest Blogger Teması %99 Türkçe !

The Latest Blogger Template



S.a Arkadaşlar 

Sizlere Bir Türkçeleştirdiğim Blogger Temasını Tanıtacağım..

The Latest Blogger Teması 4 Kolunlu Bir Tema.Temaya Beyaz Renk Hakim.

Çok hoş Bir Tema 




Temanın Sahibi : www.anshuldudeja.com
 Türkçeleştirme: Mücahit Özer

Arkadaşlar Tek İsteğim Alt Taraftaki yapan  veyahut türkçeleştiren kişilerin İsimlerini Silmeyiniz. Emeğe Saygı
DOWNLOAD  LİNKİ


12 Şubat 2010 Cuma

Blogcunun Kendi Şablonları Üzerinde değişiklik ve arkaplanı değiştirmek

Merhaba blogcu arkadaşlar.

Geçen Bizim Forum sitemiz olan Blogcu Forumunda bir Arkadaşımız sormuş blogcunun kendi şablonunda arka planı nasıl değiştirebilirim diye .

Bunun mümkin olmadığını söylemişler ama bu mümkin

Peki Nasıl. İşte bunu anlayacağım.

Öncelikle Şunu bilmemiz Lazım Blogcuda yüklü olan şablonların css kodlarını blogcu URL üzerinden almakta.Şöyle Göstereyim Örneğin Benim Kullandığım Şablon Ekose

Biliyorsunuzdur çoğunuz

Göstermek Gerekirse resimle


11 Şubat 2010 Perşembe

Olark ! En İyi Online Destek Sistemi

Web sitelerinde ya da bloglarda diyelim, ziyaretçilerle yöneticinin etkileşimi arttırmak için veya ziyaretçilerin sorularına anında cevap verebilmek için kullanılan online(çevirim içi) destek sistemleri mevcut. Bahsedeceğim bu sistem yani Olark, küçük bir kod grubunu temanıza yerleştirmeniz ile kullanılır hale geliyor. Tıpkı Google Analytics kodları gibi kodlarla ziyaretçilerinize çevirim içi destek sağlayabileceksiniz. Üstelik ücretsiz kullanabileceğiniz seviyeden başlayan imkanlarla web yöneticilerinin kullanımına sunuluyor.
Benim de şuan için deneme kullanımı yaptığım ücretsiz, fakat ihtiyaç halinde üst seviyeye geçebilirim. Gelelim ben bu sistemle nasıl tanıştığıma! Çok ilginçtir fakat bu temayı(sanalduvar3) geliştirme çabalarım bitmek üzere iken beni Twitter aracı ile takibe alan bir yabancı arkadaşın blogunu ziyaretim ile haberdar oldum ve kendisi ile bu sistem sayesinde sohbet etme fırsatı yakaladım.
olark-sitePeki geçelim sistemi derinlemesine incelemeye.

Google’dan sosyal medya atağı

Google, dünyadaki tüm bilgiyi düzenli ve erişilebilir hale getirmeye katkıda bulunma misyonu çerçevesinde, bugün Google Buzz adında yeni bir “sosyal” ürün lanse etti. Google Buzz’ın amacı, kullanıcılara, sosyal etkileşimlerini çevrimiçi ortamda düzenleme fırsatı sunmanın yanı sıra, doğrudan Gmail gelen kutusu ve seçilmiş mobil cihazlar üzerinden dialog kurabilmenin yolunu açmak.
Bugünün statü mesajları, tweet’ler ve güncelleme akışları dolu dünyasında, bütün bu bilgiler arasında isteneni bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Google Buzz, güncellemelerinizi, fotoğraflarınızı, videolarınızı ve çok daha fazlasını paylaşmanın dışında, dialoglar başlatmanın ve onları sürdürmenin yeni, daha kolay bir yoludur. Buzz, kullanıcıların e-posta ve sohbet geçmişine dayanarak, onların mevcut sosyal kontaklarını Gmail üzerinden desteklemektedir.
Buzz ayrıca, güncellemeleri herkese açık veya özel olarak paylaşmayı da daha basit hale getiriyor. Böylece kullanıcılar farklı gruplar veya arkadaşlarıyla paylaşıma geçmek için birden çok araç kullanmak zorunda kalmıyorlar. Gmail’in gelen kutusuyla bütünleşmiş olması, mevcut dialogları gerçek zamanlı olarak bulmayı ve devam ettirmeyi de kolaylaştırıyor. Mobil cihazlarla olan entegrasyon ise bir diğer önemli unsuru paylaşmayı mümkün kılıyor: konum.

1 Şubat 2010 Pazartesi