30 Mayıs 2010 Pazar

Blogger Sayfa Numaralanadırma Eklentisi (Pagenavigation) Sorun ! Çözüldü

Merhaba Değerli Bloggerci Arkadaşlarım.

Buradaki Yazımda sizlere sorunum olduğunu belirmiştim.Bu Sorun Sayfa Numaralandırma Eklentisi Olan [ Page Navigation ] ile idi.Bu Eklenti IE Opera Chorome'de görünürken Mozilla da görünmemekteydi ve sorunu bir sitede Gördüm Ve Çözdüm. :)

Sitenin CSS Hodlarında Header Bölümünde Bulunan aşağıdaki koddan bir satırı Sildim


h2.date-header { 
    margin: 1.5em 0 .5em; 
    display: none; 
     
} 

Kırmızı Olan Yeri Sildim Ve Aşağıdaki Kodları Oraya Yapıştırdım

29 Mayıs 2010 Cumartesi

Twitter @Anywhere Servisini Kullanmak

Şimdi Herkez Merak Etmiş Anywhere nedir diye nedir size bir örnek
@MucOzeR @enesilhan @teknomobi @sessizcrew @TEAkolik @twitter ... diye uzayıp gider bakın linklerin üzerine geldiğinizde twitter profilleri küçük ve hoş bir kutucukta açılıyor

Twitter yakın zamanda özelliklerini daha etkin bir şekilde kullanıcılarının kullanmasını sağlayacak anywhere servisini duyurdu. Servisin amacı Twitter'ın özelliklerini daha etkin bir şekilde kullanıcıların hizmetine sunmak ve bunu da birkaç satır kod ile kolaylıkla yapılmasıydı. İlk etapta bazı sitelere sunulan bu özelliği artık isteyen herkes kullanabiliyor. Bu uygulama ile yapabileceklerimize bir göz atacak olursak;
  • sadece @twitterkullanıcıadı yazarak o twitter profiline kolaylıkla link verebilir,
  • aynı şekilde @twitterkullanıcıadı yazarak hovercards fonksiyonu sayesinde sitenizden ayrılmadan kullanıcının profiline kısaca göz atabilir,
  • tek satır kod ile twitter takip butonu oluşturabilir,
  • sitenizden tweet'leyebilirsiniz.

Google Latitude İle Kim Nerede !

Biz yeni nesil Türk gençliği tüketmeye bayılıyoruz, özellikle teknoloji alanında maddi durumlar el verdiğince (hatta biraz da zorlayarak) teknolojinin bizlere sunduğu nimetleri sonuna kadar kullanma çabası içerisinde olsakta faydasız biçimde kullanmayı seviyoruz. (Neden böyle bir giriş yaptıysam, pek dert etmişim heralde ;)
Google’ın latitude hizmetinden bahsetmek istiyorum. Biraz araştırmadan sonra Türk kullanıcarın pek tercih etmedikleri/edemedikleri bir hizmet olduğunu gördüm. Bunun sebebi de google latitude’nin henüz Türkiye için resmi hizmet vermeyişi, ayrıca teknoloji uzmanlarımızdan bu konuya değinen çok az kişi var. Hımm. (üzülmeyin, nasıl kullanacağımızı öğreneceğiz)

Google latitude nedir?

Symbian vb. cep telefonlarınıza yükleyeceğiniz google haritalar programı ile bilgisayarımızda kullandığımız google maps hizmeti telefonumuza geliyor. Telefonunuzdaki mevcut gps sinyalleri ve internet bağlantısı kullanarak google haritalar üzerinde ~50-100mt arası sapmayla yerinizi belirliyor.  Yeriniz belirlendikten sonra google latitude devreye giriyor, harita üzerinde sosyal ortam yaratarak yerinizi izin verdiğiniz kişiler ile paylaşabiliyorsunuz.

Google latitude faydaları / kullanım alanları

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Enesilhan Sevinç Çekilişi Kazandım !

Vay be hiç ama hiç beklemiyordum fakat maillerime bir enesilahn.net sevinç çekilişinden bir hediye kazandıız yazıyor yuh dedim ilk 3 veya 4 defa çekilişe katıldım ama hiç bana birşey çıkmamıştı.Görünce Çok Sevindim valla.Teşekkürler Enes Abi

Çekilişte diğer hediyeleri kazananlar


Pepsi 100 Kontör 100 SMS Kampayası

Bu nasıl işitir arkadaş.Geçenlerde Bir adet pepsi aldım dikkatimi çekti 100 Kontör 100 SMS Fırsatı var.Hemen Dedim Telefonumda Pek Kontör Yoktu ama Turkcell Saolsun "-" düşme imkanı sağlıyor.Neyse SMS hakkım yoktu o yüzden direkt kodu gönderdim.50 Kuruş Param Gitti Ardından Banan Mesaj Gönderdiler Hediyeniz 48 Saat İçinde Yüklenecektir Adıyla.
Sevindim.Ve beklemeye Başladım.5 dk sonra mesaj geldi mesajda.
"2 Gün Boyunca Sizi Arayanlar ditdit Sesi Yerine Pepsi Şarkısınız duyacaklar.Eğer istermöiyorsan TONSIl yaz" falan filan hadi neyse dedik.
Ertesi sabah telefonuma mesaj geldi.Mesajda 100 SMS hattınıza tanımalanmıştır diyor hemen mesaj attım arkadaşlara.Ama ne göreyim.Kullanılan bakiye 0.40 Kuruş gitti dedi ve arkasını okudum.
İşte Düzenbazlık Burada








24 Mayıs 2010 Pazartesi

Meb Sivil Kıyafet Anketi Sonuçları !

Merhaba Arkadaşlar Buradaki Yazımda sizlere bildirmiştim meb'in Sivil Kıyafet Anketini.sonuçları İse Herkez merak etmekte idi Meb'in Yapmış Olduğu Sivil Kıyafet Anketi sonuçları Buyrun.Alınan Karar Göre




Meb

Okul kıyafetlerinde radikal karar. Seneye okul kıyafetleri serbest. İşte yeni öğretim yılında okullarda geçerli olacak kıyafet kuralları.

Gelecek öğretim yılından itibaren öğrenciler okula mavi önlük ya da okulların belirlediği formaları giymeden gidecek. İşte yeni öğretim yılında okullarda geçerli olacak kıyafet:

Farmville Para Hilesi Çalışıyor !


Evet arkadaşlar .Birçok ziyaretçimiz ''para hilesini'' sordular bende araştırdım ve para hilesi için bir program buldum ve sizlere sunuyorum.Deneyen 90 kişiden 63'ü olumlu sonuçla karşılaşmış bu yüzden bende sizlere bu programı sunuyorum denemenizde fayda var zaten videoyu izlerkende yapılanların doğru olduğunu ve paranızı istediğiniz gibi arttırabileceğiniz anlatılıyor.Yararlı olabilirsek ne mutlu bize :)

Arkadaşlar az daha söylemeyi unutuyorduk zaten videoda da göreceğiniz gibi bir program gerekli bu işlemler için o programın adı da : Cheat Engine ' dir.Googleden aratıp indirebilirsiniz yinede kolaylık olsun diye ben size bir bağlantı veriyim tabi yinede size kolaylık olsun.
 

22 Mayıs 2010 Cumartesi

File Serve, İnternette Dosya Upload Ederek Para kaZanmanızı Sağlayan Alternatif Bir Sitedir.Hofileden ziyade Hotfile Ltd. şirketinin normal üyelerinden fazla para veriyorlar.


Fileserve Görünüşü tasarımı ve diğer özellikleri ile göz dolduran bir site.Siteye kaydolup 1000 indirtme yapan kişilere verilen ücretler ise burada.

Need For Speed Undercover (ENG) Full İndir Download

Need For Speed Undercover | PC | 5 GB
 Need For Speed Undercover oyununu bilmeyen yoktur grek grafikleri gerek özellikleri gerek boyutu ile oyun dünyasında araba yarışı denilince ilk akla gelen oyundur Need For Speed Undercover.Need For Speed Undercover indirmek isteyen arkadaşlar aşağıda link verdim indirebilirler.Oyundan görüntüler aşağıda.

20 Mayıs 2010 Perşembe

Sorun Var (Yardım) !

Merhaba Arkadaşlar .

Ya Bir Hep ben mi sizlere yardımcı olacağım Birazda siz bana yardımcı olun :).
Arkadaşlar pa Navigation İle Problemim var.Page Navigation Dinamik bir Eklenti Kullanıyorum.Ama bu Eklenti "Mozilla Firefox" internet tarayıcısında çalışmamakta.Fakat Internet Explolerde çalışıyor ve Operada'da çalışmakta fakat mozillada nedense çalışmıyor ben işin içinden çıkamadım.Lütfen Yardım Edin bilginiz var ise eğer :).

Enes ve Blogu Sevinç Çekilişi !

Merhaba değerli arkadaşlarım.

Enes Abimi Ben her zaman takip eden birisiyim ve kendisini çok seviyorum.Şablonlarımız dahi aynı onun tasarımına benziyor hatta.Ama Yaklaşık 1 ay kadar önce Abim Hastalanmıştı geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.2 Hafta oldumu bilmiyorum bir çekiliş başlatmıştır "Enes ve Blogu Sevinç Çekilişi" Adlı konu başlığı altında bende 2 haftadır düşünüordum acaba katılsammı diye ama neden katılmıyorum diye düşündüm sonradan.Tabiki katılacaktım ve sonunda katıldım.
Enes Abim Blogunda öyle sağdan soldan oş beleş hediyeler dağıtmıyor.Maşallah hediyelerin hepsi birbirinden can alıcı dotoğraflarını koyayım hemen hediyelerin

Ve Bunuda hediyeler arasında sayın resimlere sığmamış :)
Peki Bu Çekilişe Nasıl Ka5tılacaksınız

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Blogcu Page Navigation [Sayfa Numaralandırma] 2

Merhaba Arkadaşlar.Bu Yazımı blogcu arkadaşlara blogcu hizmetini kullanan arkadaşları düşünerek bu yazı yazayım.
Biliyorsunuz Blogcuda ne bir eklenti nede başka bir şey var o yüzden onların yaralarına bir nebze olsun böle birşey yaptım.

Bu Pagenavigationu ilk yazımda yani burada anlatmıştım şimdiki yazımda stili biraz değiştirdik görünümü aşağıdaki gibi



Şimdi Bu görünümde Sayfa Numaralandıracağız
Şimdi Öncelikle şablkon HTMLsini düzenle dedikten sonra </style> kodunu buluyoruz ve hemen altına aşağıdaki kdoları ekliyoruz

Windows 7 Wallpaper [Masaüstü Arka Planları]

Merhaba Arkadaşlar.Biliyorum şu aralar blog bayağı bir aksadı yazı yazamıyorum.Daha doğrusu yazı yazmak içimden gelmiyor.Fakat Biraz Önce Gördüğüm Arka Plan resimleri Resmen PhotoShop Harikası idi paylaşmadan edemedim.Bunlar Sadece Windows 7 İçin Değil Vista, Xp, 2000, anlayacağınız bütün sistemlerde masaüstü arka planını değiştirebilecek olanlar kullanabilir buyrun Resimler.

Windows 7 by Rehsup
Wallpaper

11 Mayıs 2010 Salı

Red Light & Red Light Physics Blogger Şablonu (Türkçe)

Merhaba Arkadaşlar.Bugün Sizlere 2 adet Red Light Blogger Temasını türkçeleştirdim ve sizler ile paylaşacağım.

İlk Temamızı az çok herkez biliyordur.





Red Light Physics


9 Mayıs 2010 Pazar

Bütün Sistemler İçin Yukarı Çık Çapası (Butonu)

Merhaba Arkadaşlar Uzun zamandı blogumla ilgilenemiyordum yaklaşık 5-6 gündür Sebebi ise dershanenin bizim sınıfı kampa alması ve pansiyonda kalmamız.Bu yüzden Öncelikle Hepinizden Özür Dilerim.

Uzun bir aradan artık tatil diyelim ve merak ettiğim bir konu vardı "Yukarı Çık Çapası (Butonu)" ama bu buton diğerlerimden ziyade en üste geldiği an kaybolmakta idi ve biraz araştırmam sonucu bunu buldum.

Yukarı Çık Çapası (Butonu) Blogger, Blogcu, Bedava Sitem ve diğer hizmetleri kullanan arkadaşlar kullanabilmekte.Eğer İsterseniz Artık Anlatıma Geçelim.


2 Mayıs 2010 Pazar

Adhood Doğrulama Kodunu Blogger'e (Blogspot'a) Ekleme Sorunu (Çözüldü)

Merhaba Arkadaşlar uzun zamandır merak ediyorum adhood doğrulma kodunu siteye eklerken maalesef sürekli hata vermekteydi bari bir araştırma yapayım dedim ve biraz araştırdım ve sorunuda çözdüm.

Aslında gayet kolaymış artık sitemde reklamlarda bulunacak haberiniz olsun dilerseniz doğrulama kodunun nasıl yerleştirileceğini anlatayım